De gezondheidstuin HERBA SANA blaast dit jaar 15 kaarsjes uit!

In het hart van het natuurpark Hoge Venen-Eifel ligt Herba Sana, de medicinale tuin van Laboratoires Ortis. In het weekend van 24 en 25 juni 2017 zet de tuin de deuren wijd open ter gelegenheid van zijn 15e verjaardag!
Bent u een natuurliefhebber of wilt u meer leren over fytotherapie, dan nodigt deze buitengewone plek u uit op een meeslepende ontdekkingswandeling in het thema:

Gezondheid kweek je in de tuin!

De tuin Herba Sana werd speciaal aangelegd om het publiek te laten kennismaken met geneeskundige planten en hun dagelijks gebruik voor welzijn en gezondheid. De tuin ging open voor het publiek in juni 2002.
De tuin werd ontworpen en gesponsord door Laboratoires ORTIS, een pioniersbedrijf in de fytogezondheid sinds 1958. Het is een prachtig didactisch én leuk hulpmiddel waarmee de planten, die gebruikt worden bij de vervaardiging van gezondheidsproducten, gepresenteerd kunnen worden in hun meest natuurlijke staat.
Langs paden die afgezoomd zijn met charmante heggen, worden 144 geneeskrachtige planten gepresenteerd in originele bakken. Ze zijn ingedeeld volgens hun gezondheidsbevorderende werking (hart, bloedvaten, goed humeur, spijsvertering, immuniteit, langer leven, ontspanning-slaap, vitaliteit enz.), en worden geïdentificeerd door bordjes met uitleg waarop u de voordelen van iedere plant kunt lezen.

Wat staat er tijdens dit leerrijke weekend in de openlucht op het programma?

 • Door gepassioneerde herboristen (duur: ongeveer 1 uur)
  Uurrooster van de geleide bezoeken:
  Frans: 10u00 – 14u00 – 16u00
  Duits: 11u00 – 14u30
  Nederlands: bezoek in groep enkel mogelijk via registratie op voorhand via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  visites fete
 • (Frans) door Sofie Braconnier van Food'Jardins en tuincentrum/boomkwekerij Paul Lemaire in Waimes (duur: 1 uur, met daarna een half uur tijd voor vragen)
  10 u.: Voordracht
  12 u.: Initiatieworkshop
  15 u.: Voordracht
 • Professionele ideeën en tips (Frans) nom uw eigen medicinale tuintje aan te leggen, om zo beter voor uzelf en voor de aarde te kunnen zorgen.
  Verkoop van medicinale planten, milieuvriendelijke tuinproducten, kwaliteitsgereedschap, kweekkassen, ...
 • Tentoonstelling van de kleine thuisapotheek
 • Springkasteel en ponyritten