De gezondheidstuin Herba Sana opent GRATIS zijn deuren voor iedereen!

Gelieve wel de huidige wettelijke voorschriften voor openbare tuinen, parken, botanische tuinen enz. na te leven. Respecteer de vereiste veiligheidsafstand en gedraag u respectvol naar andere mensen en de natuur.

Herbasana covid pictos

Vanwege de huidige gezondheidscrisis heeft Laboratoires ORTIS besloten om in 2020 geen rondleidingen te organiseren, maar de tuin gratis toegankelijk te maken voor alle geïnteresseerden.
Tegelijkertijd gebruiken we dit "sabbatjaar" om onze tuin helemaal opnieuw in te richten en te renoveren, zodat deze in het volgende seizoen kan schitteren en zijn bezoekers kan verrassen. De toegangspoort is het hele seizoen geopend (weekdagen alsook ’s weekends, tot 30 september, van 8u30 's morgens tot 17u00 's avonds. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de geneeskrachtige kruidentuin individueel of in kleine groepen te bezoeken en te verkennen.

Bedankt voor uw begrip. Wij wensen u nu al een verrijkend en ontspannend verblijf in de geneeskrachtige kruidentuin HERBA SANA.

Meer informatie: 080/44 00 55 of info@ortis.com

Brandnetel

Brandnetel is de bladgroente die het rijkst is aan eiwitten, ze bevat antioxidantia – de moleculen van de eeuwige jeugd.

Egelantier

De rozenbottel, de vruchten van de Egelantier, bevatten meer vitamine C (600 tot 800 mg/100g) dan de Citroen (50 mg/100 g).

Gentiaan

Gentiaan, en andere spijsverteringsbevorderende planten, zijn vóór alles uitstekende tonica en stimulerende middelen.

Ginseng

Men zegt dat iedereen die de jeugdjaren ontgroeid is, regelmatig Gember of Ginseng moet eten om lief te hebben en bemind te worden zoals in zijn jonge tijd…

IJzerhard

De mannen vonden vroeger in Ginseng en in IJzerhard de effecten van het kleine blauwe pilletje van vandaag.

Peterselie

20 g Peterselie bevat 2/3 van de dagelijkse behoefte aan vitamine C en geeft 3 maal meer provitamine A dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Rozemarijn

We noemen Rozemarijn ook ‘Franse Ginseng’. Hij is een bron van jeugdigheid en kracht, men zegt dat hij vrolijk maakt, vertrouwen en verbeelding geeft…

Salie

Een koffielepel Salieblaadjes gedurende 5 minuten laten trekken in een kop melk die men heel warm en met een beetje honig opdrinkt, houdt een beginnende verkoudheid tegen.

Wortel

Een kuur met Wortelsap geeft de huid een uitstraling die we niet met cosmetica kunnen krijgen. Bovendien versnelt deze wortel van het optimisme de eliminatie van nicotine en de regeneratie van de slijmvliezen van de luchtwegen bij rokers die proberen stoppen met roken.